Get the Flash Player to see the slideshow.

Historie

aRTi Producties is in 1998 opgericht door Robbert Trimbos en Rein Korthals Altes. Robbert Trimbos werkte daarvoor vele jaren als productieleider en locatiemanager voor onder andere ID-TV, John de Mol Producties en diverse filmproducties. Ook Rein Korthals Altes komt oorspronkleijk uit de audiovisuele sector. Als onder meer productieleider en regie-assistent was hij betrokken bij diverse nationale en internationale speelfims, commercials en bedrijfsfilms.

Ministerie van Buitenlandse Zaken

In 1998 werd aRTi Producties gevraagd een groot internationaal congres te organiseren voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken in het Nederlands Congrescentrum te Den Haag. Komende uit de film- en televisieindustrie hadden ze een ruime ervaring met het organiseren van uiteenlopende producties en het werd dan ook een groot succes!

Website

In het najaar van 1998 lanceerde aRTi Producties, als een van de eerste evenementenbureaus, hun website. Met name klanten, uit de IT wereld, wisten aRTi Producties op deze manier te vinden. In het voorjaar van 1999 was Nokia één van de eerste, een relatie die de komende 10 jaar zou uitgroeien tot aRTi Producties grootste opdrachtgever. Ook hun eerste klant, het Ministerie van Buitenlandse Zaken kwam in 2000 bij aRTi Producties terug voor het organiseren van wederom een groot internationaal congres, ditmaal in de Ridderzaal.

Langdurige relaties

Het opbouwen van langdurige relaties heeft bij aRTi Producties altijd prioriteit gehad boven het snelle geld. Het was dan ook mede dankzij deze filosofie dat aRTi Producties, ook na het ineenstorten van de IT bubble en 11 september, succesvol bleef. Het Ministerie van Sociale Zaken, Nokia en de Nederlandse Spoorwegen bleven aRTi Producties trouw. In een tijd waarin veel organisatiebureaus het moeilijk hadden, wist aRTi Producties zelfs uit te groeien van vier naar zeven medewerkers. Er werd onder meer iemand aangetrokken voor de acquisitie waardoor er ook veel nieuwe contacten werden gelegd, waaruit ook al weer enkele terugkerende relaties zijn ontstaan.

Lancering Nokia Nseries

De zeven jaar dat aRTi Producties een groot deel van de evenementen voor Nokia binnen Nederland voor haar rekening neemt, wordt aRTi Producties door het hoofdkantoor van Nokia in Finland gevraagd hun grootste productlancering ooit te organiseren: de “Nseries”. Op twee locaties in Amsterdam worden gigantische evenementen georganiseerd waar meer dan 400 journalisten uit de hele wereld bij aanwezig zijn. Ondermeer Alicia Keys werd ingevlogen voor een kort optreden.

10 jarig bestaan

In 2008 viert aRTi Producties haar 10-jarig bestaan met een strip en werd het voor evenement “Einstein geeft les!” genomineerd voor de Gouden Giraffe.

Business Open

In 2010 start aRTi Producties een eigen netwerkclub (Business Open) op om zo ten tijde van de economische crisis haar relatienetwerk uit te breiden. Deze club is al gauw zo’n succes dat er in 2011 nog drie clubs worden opgericht. Ook voor 2012 wordt op een verdere groei gerekend.

  • http://www.artiproducties.nl/wp-content/uploads/2009/06/historiejpg-178x120.jpg