‘Mijn culinaire droom in Overschie’ strikt sterrenjury

De organisatie van de wedstrijd ‘Mijn culinaire droom in Overschie’ heeft op vrijdag 21 augustus tijdens het Paradie festival in Overschie een topjury gepresenteerd. De gemêleerde jury van overheid-, financieel- en horecadeskundigen bestaat onder andere uit David Crouwel, business partner van Herman den Blijker in de Engel Groep, Cees Wiltschut, oprichter van sterrenrestaurant de Zwethheul, en David Harreman, Manager Tax Management & Accounting Services van PricewaterhouseCoopers. Met het sterrenensemble wordt het belang dat de deelgemeente Overschie aan de horecacompetitie hecht nog maar eens onderstreept.

Mijn culinaire droom

Mijn culinaire droom in Overschie is een horecawedstrijd verdeeld in 3 categorieën; kleinschalige hoogwaardige restaurants, lunchroom en een vrije categorie. Iedereen met een culinaire droom kan zich tot 8 september voor de wedstrijd inschrijven. De winnaars worden op 28 september bekend gemaakt tijdens een finale, waarin concepten worden gepresenteerd aan de jury bestaande uit: Patrick van den Bos (Rabobank Rotterdam), David Harreman (PricewaterhouseCoopers), Marco Hendriks (DOK010), David Crouwel (Engel & Colfield -Engel Groep), Paddy Roomer (Voorzitter Deelgemeente Hoek van Holland), Roland Wondolleck (Directeur Rotterdam Airport) en Cees Wiltschut (Voormalig eigenaar Zwethheul).

Horeca zal slagen in Overschie

“Met ‘Mijn culinaire droom in Overschie’ willen we horecaondernemers in Overschie interesseren,” vertelt Dick van Dongen, verantwoordelijk portefeuillehouder van de deelgemeente Overschie. ”Overschie is misschien wel het best bewaarde geheim in Rotterdam. We trekken duizenden bezoekers met de vele festivals en daar komen de komende jaren nog veel bezoekers bij als de internationale wedstrijdgolfbaan en de nieuwe recreatiemogelijkheden in Midden-Delfland en Schieveen zijn aangelegd. Ook is Overschie interessant voor horecaondernemers vanwege de nieuwe bedrijven die zich vestigen op RTM Airpark, in Park Zestienhoven en in Businesspark Schieveen. En dan heb ik het nog niet gehad over de vele mensen die de komende jaren in nieuwbouw in Park Zestienhoven en in bestaand Overschie komen wonen en het groeiend aantal bezoekers dat we verwachten door de oplevering van het nieuwe winkelcentrum. Wij zijn ervan overtuigd dat horecaondernemers die deze kansen grijpen hier zullen slagen. Natuurlijk kunnen wij dat wel roepen, maar als horecaondernemer heb je niet zoveel aan wat wij geloven. Daarom hebben wij een professionele jury met sterren uit de horecawereld in het leven geroepen. Deze uiterst kritische en realistische jury is als geen ander in staat om horecaconcepten te beoordelen.”

Prijzen

Net als de jury staan de prijzen in het teken van deskundige begeleiding. Per categorie is er een realisatiepakket te winnen, bestaande uit financieel advies van de Rabobank, belastingadvies van PricewaterhouseCoopers en hospitality advies van Engel & Colfield.