Met de CO-Operatie pakt Eneco het koolmonoxideprobleem aan

Rotterdam – Het Rotterdamse aRTi Producties, gespecialiseerd in live communicatie, is door Eneco Installatiebedrijven ingeschakeld voor een communicatietraject om een einde te maken aan het gevaar van koolmonoxidevergiftiging in woonhuizen.

Jaarlijks overlijden er in Nederland tien tot vijftien mensen aan koolmonoxidevergiftiging. Honderden slachtoffers moeten ervoor in het ziekenhuis worden behandeld. Een onbekend aantal heeft hierdoor last van lichte tot zware hoofdpijn. Koolmonoxidevergiftiging komt vooral voor in huizen met onvoldoende onderhouden gasgeisers waarbij er geen goede ventilatie is en de rookafvoer niet optimaal is. Nederland telt nog 840.000 van deze open gasgestookte toestellen.

Door aRTi Producties werd het platform CO-Operatie ontwikkeld om de dialoog aan te gaan tussen de belangrijkste doelgroepen: de GGD, de politie, de brandweer, de woningcorporaties, de lokale overheden, de onderhoudsbedrijven en het energiebedrijf. Als middelen worden onder andere ingezet een internetsite, rss-feeds, magazines en een online meldpunt. In het hart van de campagne staat een symposium op 5 februari 2009 in het World Forum in Den Haag.