De lente breekt aan voor Spring in de Heuvel

BREDA - Grote roze ballonnen hangen in de straten rond het oude VOS-terrein in de wijk Heuvel.

Het gaat niet om Breda Ballon Fiësta die een nieuwe plek in Breda heeft gevonden. De ballonnen hangen er vanwege het bouwproject Spring dat gisteren officieel van start is gegaan in het gebied van de Verbeeten-, Ooster- en Scheldestraat.

Wethouder Bob Bergkamp, directeur Bart van Sliedregt van ontwikkelaar Kikx Development en directeur Franklin van Rhoon van WonenBreburg mochten onder een lentezonnetje de bouwstart officieel in gang zetten. Ze kregen daarbij hulp van twee trampolinespringers, onder wie Nederlands kampioen Sven Mooij.

De kale vlakte die het voormalige VOS-terrein nu nog is, is snel verleden tijd. Er verrijst een nieuwe wijk met 114 woningen en vierduizend vierkante meter aan commerciële ruimten. “De combinatie van wonen, winkelen en werken zal de wijk springlevend maken”, aldus Van Rhoon.

De wijk bestaat straks voor het grootste deel uit appartementen binnen de bereikbare huur van rond de 600 euro. Er komen twaalf woon- en werkwoningen en twintig eengezinswoningen. De bewoners van de appartementen kunnen straks op eigen terrein parkeren. De bewoners van de grondgebonden woningen kunnen hun voertuig kwijt op een openbaar parkeerhof.

Volgens Van Rhoon past de nieuwe wijk prima in de Heuvel, die met Sculptura, Kronenburg Werf, de Kroon en (binnenkort) het Dr. Struyckenplein een verdere upgrade krijgt. “De plannen zijn op elkaar afgestemd. Ze vormen stuk voor stuk een eenheid.”

Volgens Danny van Eck van Kikx Development moet Atelier Spring onder meer voor de levendigheid in de nieuwe Spring-wijk zorgen.

Er komen werkruimten, ateliers van veertig tot honderd vierkante meter. “Die zijn onder meer geschikt voor ambachtelijke ondernemers en kleinschalige dienstverleners. Het gaat om zaken die je minder snel op een winkelcentrum zult aantreffen.” Voor de prijs hoeven de toekomstige Spring-ondernemers het niet te laten, zegt hij: “De tarieven voor de ateliers zijn aantrekkelijk. De startprijs is vanaf 550 euro per maand.” Corporatie WonenBreburg investeert dertig miljoen in het project. De bouw gaat in fases. De eerste woningen zijn in de lente van 2012 klaar.

Bron: BNdeStem.nl