Camping Jean & Sjon bizar toneel van visiestrijd

aRTi Producties opende met Jean en Sjon een activiteiten-camping aan de Bergse Plas in Rotterdam. Met behulp van een intensieve pr-campagne was de eerste dag volgeboekt. Door een dramatisch visieconflict is de opening onvergetelijk voor de bezoekers geworden.

Jongensdroom

Jean (1975, Rotterdam Kralingen) en Sjon (1972, Rotterdam Crooswijk) zijn jeugdvrienden die hun langgekoesterde droom afgelopen vrijdag realiteit zagen worden. “Toen we in 1984 elkaar ontmoette op de camping bij Diergaarde Blijdorp, klikte het meteen tussen ons. Het staat me nog helder voor geest dat we op de camping direct evenementen begonnen te produceren”, vertelt Jean. “Het was eigenlijk gewoon wat aanrotzooien”, aldus Sjon. “We riepen alle gassies bij elkaar en maakte voetbalteams. Voor de oudjes regelde we via via een bingomachine, en kregen van de Appie om de hoek wat producten die we als prijzen konden gebruiken.”

Uitdaging

Vorig jaar raakte Sjon overspannen en zegde zijn baan bij buurtsuper Den Toom op. Toevallig kreeg Jean omstreeks dezelfde tijd bij advocaten kantoor Du Bois te horen dat hun afdeling werd opgeheven en dat er geen andere plek voor hem was. Sjaan, de vrouw van Sjon, legde het duo voor dat het belangrijk was dat ze nu iets moesten oppakken waar ze beiden lol aan zouden hebben. En niet veel later begonnen ze met plannen voor een camping met een focus op activiteiten.

Conflict

“Toen we vrijdag drie bussen met gasten aan zagen komen, was ik op van de zenuwen, joh. Tja, het is toch een droom die plots werkelijkheid wordt. Dat gebeurt niet iedereen. Niet dan?” Aldus Sjon. Waarop Jean vervolgt: “Ik moet eerlijk zeggen dat ik de nacht ervoor erg slecht sliep. Ik lag de hele tijd te woelen. Ik had gewoon een raar voorgevoel.” Sjon had de taak om mensen te ontvangen en hen naar het terras te begeleiden waar Jean koffie met cake zou serveren. “Dat liep ook lekker” zegt Sjon. “Daarna heb ik volgens afspraak de huisregels voorgedragen en toen begon het gesodemieter. Jean, kwam ineens met ‘zijn’ regels. Zomaar vanuit de lucht gepleurd.”

Splitsing

“Zo is het niet helemaal gegaan”, aldus Jean. “Die regels waren overigens gewoon algemeen aanvaardbare gedragscodes. Het werkelijke probleem ontstond nadat ik tot mijn grote verbazing zag dat Sjon t-shirts had laten maken met een wel heel vreemde opdruk. Ik was daar verantwoordelijk voor. Ik had prachtig materiaal laten vervaardigen met stropdas. Erg chique. Maar waar Sjon mee aankwam… vreselijk ordinair.”

Volgens de bezoekers ontstond er een genante vertoning, waarbij zij veelvuldig de kreet ‘plaatsvervangende schaamte’ aanhaalden. Na een dramatische strijd bleek de enige oplossing te zijn om de camping in tweeën te splitsen en de bezoekers te verdelen over Sjon en Jean. Sjon organiseerde bijzondere activiteiten als supa soak, vliegend tapijt en broekloop en Jean hield zijn groep bezig met onder andere urban golf en schermen.

Camping versus Rotary

Camping versus Rotary is een actief evenement georganiseerd door aRTi Producties in opdracht van Kristal voor 120 medewerkers. De zogenaamde Kristal Dagen worden ieder jaar georganiseerd en bestaan uit een dag waarbij er gezocht wordt naar inhoudelijke diepgang en een dag met een creatieve, originele en actieve invulling. aRTi was verantwoordelijk voor invulling van beide dagen. Camping versus Rotary is vanaf heden te boeken bij aRTi Producties.