Baanbrekende stand voor EFR Business Week

Voor de (Economic Faculty Association Rotterdam) EFR ontwierp en bouwde aRTi Producties een stand die buiten het eigen vloeroppervlak treed. Het thema van de business week was Taking Charge, waarmee de organisatie de studenten wil aansporen om zelf het initiatief te nemen. aRTi Producties vertaalde dit naar een ontwerp dat bezit neemt van zijn omgeving. Het logo diende hierbij als inspiratie en uitgangspunt.

De pijlen uit het logo lieten zich niet door de standruimte beperken, maar treden letterlijk buiten het aangewezen stand oppervlak. “Hiermee vergroten we niet alleen het stand oppervlak, maar we zorgen er vooral voor dat de stand meer opvalt.” Aldus Rein Korthals Altes. “Voordat we hier toestemming voor kregen moesten we eerst flink in overleg met de facilitaire dienst van de Erasmus Universiteit. De vloer is van een bijzondere soort natuursteen en die mocht natuurlijk niet beschadigd raken. Het gebruik van gewone vloerstickers was dan ook geen optie. Sinds kort beschikt een van onze vaste leveranciers  over ‘Octopus’, een kunststof die zich niet met lijm, maar met kleine zuignapjes aan het oppervlak hecht. Daarnaast hadden we het voordeel dat het gebouw volgend jaar een grondige renovatie ondergaat. Gelukkig kregen we daarom, als een soort van testcase, eenmalig toestemming voor dit ontwerp.”


De stand blijft nog een hele maand staan ter promotie van de diverse evenementen die in het kader van de EFR- Business week georganiseerd worden.