aRTi Producties plaatst MAN Diesel in de hoofdrol

Voor de opening van de nieuwe vestiging van MAN Diesel, in een gerenoveerde Schiedamse Scheepsloods, liet aRTi Producties het bedrijf spreken. Alle werkzaamheden, hoeken en gaten van het bedrijf werden verwerkt in een feestconcept. Zowel interieur als exterieur vormden een levendig decor. Daarnaast werden machines gebruikt als muziekinstrumenten, dienden werkbanken als buffet en was een indrukwekkende cilinderkop onderdeel van de hoofdact.

Trots

Michèle van de Craats, creatief manager aRTi Producties zegt hierover: “MAN Diesel is een heel bijzonder, authentiek bedrijf dat wereldleider is op het gebied van dieselscheepsmotoren. Ze kennen een geweldige historie die begint in 1840 en hebben samen met Rudolf Diesel de dieselmotor uitgevonden. De tak waar wij voor aan de slag mochten, levert service op hoog niveau. Wereldwijd reviseren en onderhouden ze dieselmotoren, waarbij zij de hoogst mogelijke kwaliteit leveren. Zowel de kwaliteit als de historie zijn zaken om hartstikke trots op te zijn. En dat vraagt natuurlijk om een hoogwaardige originele opening, die op alle vlakken recht doet aan MAN Diesel.”

Bedrijf in de schijnwerpers

MAN Diesel stelde aan aRTi Producties de voorwaarde dat het evenement voor alle partijen, waaronder zakenrelaties, leveranciers, gemeenteambtenaren en personeel, zowel feestelijk als interessant zou zijn. “Wij vonden al snel dat we het bedrijf zelf, hun service en hun producten als hoofdrolspeler moesten gebruiken. Alles wat zich binnen het bedrijf afspeelt, wilden we in de schijnwerpers plaatsen en een rol toebedelen in (zowel ‘voorlichting’ als) het entertainment. Dus bijvoorbeeld een expositie van machines, maar die machines dan ook gebruiken als muziekinstrumenten. En dit alles natuurlijk conform topkwaliteit. Want dat is waar MAN Diesel voor staat. aRTi Producties ook trouwens”, lacht Michèle.

Door het bedrijf zelf als onderwerp te nemen en het tijdens de opening op een voetstuk te plaatsen, kregen de genodigden op een vermakelijke manier een goed beeld van MAN Diesel. Zo kwam de service tot leven in de openingsact, kregen de bezoekers een rondleiding langs geavanceerde apparaten, werden hoogstaande technieken uitgelegd, werd apparatuur als meubilair ingezet en zorgde verlichting voor de ambiance. Met de eindact, een virtuoze vuurwerkshow, kon heel Schiedam vernemen dat MAN Diesel zich in de gemeente heeft gevestigd.

Eigen locatie inspireert

aRTi Producties merkt steeds vaker dat eigen bedrijfsruimtes unieke event-oplossingen kunnen bieden. Rein Korthals Altes, directeur van aRTi Producties, “Het is telkens weer opvallend hoe ruimtes totaal anders kunnen worden. Voor de klant en het personeel is het geweldig. Die zien hun bedrijf ineens als een plek van entertainment in plaats van werk. En ze voelen zich er per definitie thuis. Het is immers de plek die zij erg goed kennen. Bovendien wordt elk event op deze manier authentiek. Want wat is er nou oorspronkelijker dan de plek zelf?”

Interessante uitdaging

Omdat kantoren en bedrijfsruimten niet ingericht zijn voor events, vergt het veel creativiteit, flexibiliteit en kennis. “Gelukkig beschikken wij daarover en kunnen we grote uitdagingen aan. Onze ervaring op filmsets, waarbij vaak snel ad hoc oplossingen gekozen dienen te worden, gecombineerd met onze 10 jaar ervaring in het evenementenvak zijn daarbij essentieel,” aldus Korthals Altes.

Opdracht


Concept


Uitvoering


Reacties