aRTi Producties organiseert 55+ lifestyle beurs

In opdracht van de gemeente Capelle aan den IJssel organiseerde aRTi Producties de 55+ lifestyle beurs. De beurs, met als ondertitel ‘blijf in beweging’, liet ouderen participeren in een pluriform programma.

WMO beurs
In het kader de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, die ervoor moet zorgen dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, hield Capelle aan den IJssel de 55+ lifestyle beurs. De organisator, aRTi Producties, die de opdracht verkreeg via een pitch, legde bij haar voorstel de nadruk op ouderen als actieve deelnemers van de samenleving in plaats van hulpbehoevende ouderen. Daarbij hield aRTi Producties uiteraard rekening met de belevingswereld van de doelgroep.

Pluriform
Voor de 55+ lifestyle beurs koos aRTi Producties voor een veelzijdige opzet, waarbij het motto ‘blijf in beweging’ telkens terugwam. Meer dan veertig ondernemers uit Capelle aan den IJssel, actief op onder andere gezondheid, mobiliteit & sport, beauty & verzorging namen deel met een stand. Daarnaast waren er een sportief- en een podiumprogramma, met onder andere fitness onder leiding van Olga Commandeur. Bovendien werden er verschillende workshops gegeven, zoals en yoga en ‘is een computer wel nodig’?

Belevingswereld ouderen
Om de ouderen te laten participeren heeft aRTi Producties de beurs vanuit de bewegingswereld van ouderen opgezet; niet in de zin van oubollig, maar behapbaar. De beurs werd zo rustig mogelijk aangekleed. Er was op gezette tijden muziek, maar altijd ter ondersteuning van het podium programma. De beurs was ruim van opzet en de routing was eenvoudig herkenbaar door kleuren, gebruikt bij zowel routingsborden als vloerbedekking.

Succes
De 55+ lifestyle beurs; blijf in beweging is geslaagd, wat vooral afgemeten kon worden door de participatie van de 55 plussers. Maar ook de gemeente Capelle aan den IJssel en de standhouders waren aangenaam verrast door succes. Het evenement wordt in principe elke 2 jaar gehouden.