Ambtenaren OBR aan het werk gezet op eigen personeelsfeest

Rotterdam – Afgelopen week zijn ambtenaren van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) aan het werk gezet op hun eigen personeelsfeest. Als thema had het OBR aan aRTi Producties ‘duurzaamheid’ meegegeven. Volgens het Rotterdamse adagio ‘geen woorden, maar daden’ bedacht aRTi Producties, als bureau gespecialiseerd in live communicatie, een concept waarbij ambtenaren op het feest zelf aan de slag moesten met het thema. Hiermee werd aan alle medewerkers de boodschap afgegeven dat duurzaamheid niet iets is wat alleen door beleid tot stand komt, maar waar je ook zelf een actieve bijdrage aan moet leveren.

Het feest Feed the Vibe vond op donderdag 27 november plaats in de Maassilo in Rotterdam. Onder de noemer You’ve got to feed the Vibe maakten ambtenaren een ontdekkingstocht door een groene Urban Jungle, waarbij actie nodig was om tot resultaat te komen. Zo konden ambtenaren door te fietsen op een hometrainer hun eigen sinaasappelsap uitpersen, wekten ambtenaren op een tandem zelf stroom op voor cous cous van de fitness snackbar en werd voor een glaasje biologische sap de directie zelf aan het persen gezet. De boodschap dat duurzaamheid in de mensen zelf besloten zit, kwam ook bij het opruimen aan de orde. De feestgangers mochten tijdens en na afloop van het feest hun eigen afval opruimen, gescheiden uiteraard. Ook het walking dinner van Mat’z Catering was uiteraard biologisch en duurzaam.

Met het thema van dit feest sloot het Ontwikkelingbedrijf Rotterdam (OBR) aan bij een belangrijkste beleidspijler van de gemeente: het streven naar 50% Co2 reductie in 2025 t.o.v. 1990. In dat kader is ook het Rotterdam Climate Initiative opgericht en is Rotterdam aangesloten bij de C40 Large Cities Climate Group.